20:00

Husqvarna IK

Referat

Referat: Månsarps IBK - Husqvarna IK

Våra matcher i hemmahallen har inte börjat så bra, ny förlust ikväll mot Huskvarna. Tyvärr matchar vi en liten trupp för andra matchen denna säsong, med endast 9 utespelare. Tyvärr återbud sent innan match som gör att vi inte kan få in någon spelare. I år så måste ju de som spelar B registreras på en lista. Så därför kan man ju inte kalla in någon som man vet ställer upp för lila, för då straffas de ju av att inte kunna spela B, där de egentligen spelar, eftersom de inte är med på listan.Detta mot ett av tre topplag i serien. På förhand kändes väl oddsen emot oss, och så blev det ju också till slut. Men vi försöker göra match av detta.
Vi har 2 jättelägen i början av första, där vi inte lyckas sätta dit bollen i mer eller mindre öppen kasse.
Laget spelar annars smart i första, och låter in Huskvarna få något direkt tryck. Även om det givetvis har en del farliga chanser, men vår duktiga målvakt Daniel tar hand om det mesta
I andra änden så gör dock Huskvarna´s målvakt några riktigt fina räddningar och ser till att dom är med i matchen.
Första perioden slutar 0-0, med ett övertag för oss

Andra perioden vinner vi, och rättvist. Samt att Daniel i princip spikar igen.
1-0 gör Simon Svensson, som var nyttig hela matchen. De kvitterar till 1-1, efter bra tryck i vår zon.
Och nu står det och väger. Men en fin pass av Edvin till Fredrik Lundkvist gör att vi kan göra 2-1, kanske lite psykologiskt tufft för Huskvarna, då de låg på för ledning då.
Vi får också matchens första PP, och där gör vår lagkapten för dagen Anders Sjöman mål, Edvin gör assist igen.
Sedan tycker jag att vi genomför perioden mycket bra, och håller detta resultat tiden ut.

Tredje blir tyvärr en mardröm. Även om vi får en utvisning med oss tidigt, som vi tyvärr inte förvaltar. Så klarar vi inte riktigt av Huskvarna´s tryck emot oss. 3-2 gör de i PP. Minuten efter 3-3. Och 2,5 minut senare står det 3-4. Vi får en gyllene chans igen i PP, men tyvärr ingen utdelning. Kanske är vi lite tröttkörda redan.
Huskvarna kan springa ifrån. Vinner skotten stort i 3:e. Vi får dock in ett mål, på våra få skott i tredje, och det är återigen Simon Svensson som gör det. Slutresultatet 4-8. Skulle vi haft något med oss denna match, skulle vi gjort fler mål i både första och andra. Samt att vi slarvade bort två PP.
Vill dock ge en eloge till de som var på plats och kämpade för lila. Samt till Månsarpssklacken, som vann matchen på läktaren ganska klart. Lite surt att vi är så få, hade inte våra killar på D-licens varit med, hade det varit ännu värre.